Hemma

Då var man tillbaka i verkligheten igen. Långt borta från solen och värmen. Jag har haft en väldigt bra vecka och har bara gjort sånt jag tycker om, som att sola, läsa böcker, spela piano, sjunga i kyrkan och att sova så länge man vill på morgonen. Vi har bott i ett jättefint hus, prästgården i San Agustin. Fast hela ön är ett konstigt ställe. Medelåldern bland de som bor där måste vara hög. Det kryllar av pensionärer som är sådär äckligt bruna. Språkkunskaper måste man knappt ha heller eftersom de på resturangerna oftast kan lite svenska. Det har i alla fall varit en underbar vecka med min familj men jag är glad att vara hemma igen.


Känslor

När jag varken är glad eller ledsen känns det som om jag är tom. Det är då man gör vettiga saker som läxor och att städa. På filosofin sa läraren att människan är irrationell och följer sina känslor. Det stämmer nog. Fast nu när jag inte har några direkt, det är väl då man tänker rationellt, logiskt. Eller kan man inte ha några känslor? Någonting känner man väl alltid?


Se upp i backen

Idag har varit en lugn dag. Jag har bakat chokladbollar tillsammans med Elin och Olle. Det var roligt men kladdigt. Gott blev det också. Sedan gick vi ut och åkte tefat ... i racerfart som Olle uttryckte sig. Han har det gladaste och mest ärliga skrattet bland personer jag känner. Sådan glädje smittar av sig :)

Äntligen

Idag har jag gjort ett stort framsteg, kanske inte för mänskligheten, men för mig själv.. Har faktiskt lyckats göra klart en läxa i tid. Jag förstod till och med vad jag läste. Det känns som om jag är på väg tillbaka efter tre månader av totalt mörker. Tack alla ni som orkat med mig.


Glömma



Vissa saker vill man glömma. Radera ut ur minnet. Eller kanske bara göra ogjort. Fast att ångra gör ingen nytta. Man kan inte göra något åt det förflutna, utan det är bättre att lära sig av sina misstag.
Jag undrar hur det hade sett ut om jag gjort annorlunda.

Konsert

Idag har jag varit på konsert i De geer-hallen. Det var roligt att se alla gamla klasskamrater. En jättesnäll dam släppte in oss fast vi egentligen inte fick gå. Då blev jag extra glad :)

Kakor

Jag har bakat kakor. Jag ska försöka få tillbaka mitt matintresse, som inte varit så bra sen jag kom tillbaka från Indien. Kakor är ju i och för sig inte direkt någon mat, men dom är desto godare...



    Finska pinnar som mer liknar plättar...

Längtan

Det finns vissa stunder då man vill stanna tiden. Då det känns som det inte kan bli bättre. Jag längar till en sån stund. Jag vill vara där nu...



Ögon


Vem bestämmer vad som är fint eller fult? Det bestäms av den som betraktar. Det är i dina ögon som det vackra finns. Det är också ögonen som speglar din själ. Snälla ögon är det finaste som finns.

Usch



Det är så hemskt alltihop. Jag tror inte det går att förstå. Inte än. Nu gäller det att kämpa. Men jag hoppas vi alltid kommer att vara vid varandras sida. Jag vill kunna säga att allt kommer att bli bra, men jag vill inte ljuga...


Sorg

Idag är jag ledsen. Det finns inget man kan göra åt sorgen, den måste få finnas. Jag var i kyrkan och tände ljus. Dom är fina. Jag kan verkligen inte se vad allt ska vara bra för i världen, men jag vet vad min uppgift är. Jag ser att det som hänt mig har en mening, annars skulle jag inte varit här nu.



Den här muggen har jag fått av en sann vän. Den dricker jag te ur när jag är ledsen,
men idag hjälper det inte. Det blir snarare värre.


RSS 2.0