Vår

Nu är det verkligen vår! Det är skönt. Idag är det få saker som kan få mig på dåligt humör. Jag är inte riktigt klar med projektrapporten och jag lyckades spilla ut ett halv paket vaniljsocker på golvet, men det ska inte hindra mig från att vara glad. Det var länge sedan jag kände mig såhär. Dessutom ska jag fika med Elin imorgon. Det ser jag fram emot.



Jag är hoppfull


Uppsala och Stockholmsresa

Då är jag hemma efter en händelserik och rolig helg med Louise och Elin. Vi har varit i Uppsala och Stockholm. Det är skönt att vara borta från alla måsten. Dessutom satt jag och pratade med en trevlig dam som hette Tora hela vägen från Stockholm till Nyköping där hon bodde. Vi diskuterade allt från min Indienresa till hur trevligt det var med barnbarn och sen frågade hon lite om biblar också. Hon hoppades också att det var många ungdomar som hade varit på jesusmanifestationen idag. Vilket jag inte kunde hålla med om, men det sa jag förstås inte. Hon var såklart frikyrklig...

Jag kan inte alls förstå syftet med den där demonstrationen, mer kanske än att stärka och känna samhörighet med gruppen. Jag tror inte att folk har lust att bli kristna för att de skriker "Jesus älskar dig", näe snarare tvärtom. Jag tog dem snarare för fanatiker. Eller så ville de visa att de var stolta över att vara kristna, men tycker jag också är larvigt. Man ska inte försöka vara bättre än någon annan och inte är man mer kristen för att man går runt med plakat. Ibland känns det som personen Jesus blir viktigare än budskapet. En person som ber varje dag och går runt och säger att den är kristen, men inte gör något för en annan är enligt mig mindre kristen än en som handlar gott. Gör något för någon annan istället för att gå runt och skrik.

(Nu känner jag att jag blev väldigt negativ. Jag är nog bara trött. Godnatt)

RSS 2.0