Livet



Ibland undrar jag vad som är meningen med allt. Jag tror inte att det är någon slump att vi är här, men jag har svårt att se att allt som sker har en mening. Idag hände det som inte fick hända. En mamma dog. En person som behövdes mer än någon annan. Om Gud finns, varför blev det såhär?

Nätter

När man frågar vad folk har gjort i helgen, är det många som svarar att de sovit. Jag skulle gärna också sova bort mycket tid, men det finns inget värre än nätter. Ångestfyllda, mörka nätter. Tankar som cirkulerar i huvudet. Jag kan knappt komma ihåg när jag inte var ledsen senast jag gick och la mig. Näe det skulle vara dag jämt.


Drömmar



Jag älskar att drömma. Att planera en resa och tänka sig hur underbart allt ska bli, eller att jag ska måla en tavla som ska bli jättefin. Eller kanske börja skriva en roman. Fast det är där det brukar stanna, vid en dröm.

Jag såg på tv och där satt en professor och pratade om lycka. Han påstod att man inte kunde vara lycklig i mer än tre månader. Vi människor är inte gjorda för att vara lyckliga och det är just strävan efter att bli det som driver oss.  Till exempel att planera den där resan, där allt kommer bli underbart.

Om några veckor åker jag till Gran Canaria. Jag längtar redan för där kommer allt vara perfekt...

Sanning

En dag såg hon sanningen i vitögat
Då vände hon om och sprang hem
En enda gång mötte hon sanningen
Och aldrig vill hon se honom igen
För inte är sanningen vacker
Nej, snarare är han grotesk
Inte är sanningen ljuvlig och ren
Nej, snarare bitter och besk

en text av Lisa Ekdahl.

Det värsta du kan göra är att ljuga för dig själv. Om du ljuger för andra ljuger du också för dig själv. Men när du bara ljuger för dig själv, finns det ingen som kan rätta dig och snart blir lögnen en verklighet. Men sanningen hinner alltid ikapp dig. Det går inte att komma ifrån.

En blogg

Det här är antagligen det mest självutlämnande jag någonsin kommer att göra, eftersom jag lever efter att allt du säger kan vändas emot dig. Fast förändringar måste ju alltid ske och det är dem som får dig att växa.

RSS 2.0